Stílusos fiú és lány gyerekruha - nadrágok, szoknyák, pólók, blúzok

 Bejelentkezés / Regisztráció (Kereskedőknek is)
logo top
 
0
Kosár  

Éljenek a nők!

péntek, 02 március 2018 0 hozzászólás Írta: Hámori-Fábián Zsófia

Egy kicsit ahhoz hasonlóan, mint a Valentin nap, a Nőnapot is erőltetett ünnepnek érzem. Most komolyan, volt már valaki, aki nőnap alkalmából komolyabb ajándékot kapott? Nekünk ilyenkor általános iskolában (csak akkor emlékszem kifejezetten ajándékra) a fiúk hóvirágot tettek a pad szélére. Amikor gimiben játszották el ezt a fiúk, az ofőnk eléggé kiakadt, akkor még nem jutott le vidékre hozzánk elég gyorsan a hír, hogy egyébként védett növény. Ha még egy-két szál lett volna, nem lett volna gond, de akkor a 36 fős osztályból csak 8 volt fiú…

Azóta se nagyon kaptam semmit nőnapra egy szál vörös szegfűn kívül, amit akkor nyomtak a kezembe, amikor az első évemet töltöttem itt Budapesten egyetemistaként. Emlékszem, milyen jól esett és hogy ujjongtam a tapasztaltabb barátnőmnek, aki felvilágosított, hogy ez bizony az egyik párt jelképe, nem csak úgy adták a kezembe. Ez egy emlékezetes eset maradt számomra a „Naiv kislány Budapesten” című mesékből.

Azért vicces, nem? Imádott férfiúink uralják a világot, meghozzák a nagy döntéseket, háborúkat vívnak és nyernek meg, de egy pillanatra megállnak és leborulnak a nők előtt – akik nélkül semmi sem lehetne. De leginkább béke, nyugalom és biztonságos háttérország nem lenne. Egy nő ezeket automatikusan megteremti maga körül – legalábbis addig biztosan, míg nem jön egy másik nő. Mert két nő együtt már kisebb eséllyel tud békét teremteni. Dolgoztam olyan irodában, ahol nyolc nő volt összezárva. Na, ott minden volt, csak nyugalom nem…

Hölgyeim, használjuk és élvezzük ki ezt a pillanatot. Hogy most minket ünnepelnek. Sőt, egy kicsit ünnepeljük magunkat is, megérdemeljük. Részemről emelem kávélikőrös poharamat minden Nőre, egyáltalán nem szégyellve magam a női pia miatt. Ma csak azért is ezt fogom inni!

 

Így egyszerűbb

péntek, 09 március 2018 0 hozzászólás Írta: Hámori-Fábián Zsófia

Kisgyerekes anyukák gyakran tapasztalják a séták alatt, hogy megállítja őket az utca embere, és nem csak triviális dolgokat kérdez (Fiú? – A kék babakocsiban, kék anorákban és kék pléddel letakart gyermek esetében.), de olyan témákat is szívesen felhoz, amiről azért nem mindenkivel akarunk beszélgetni. Szerintem egy járókelőnek például nem sok köze van hozzá, hogy a bébi anyatejes vagy sem, természetesen született vagy sem, az meg aztán pláne nem, hogy hogyan fogant.

Igazán kínos párbeszédem nekem még nem volt, pedig a fiúkkal már két és fél éve sétálunk minden nap. Azt már megkaptam, hogy „Részvétem!”, eddig talán ez volt a legbántóbb. Rákérdeztek sokan arra is, hogy lombikból vannak-e, de mivel anno nekem is ez volt az előfeltevésem minden ikerpár láttán, szívesen elmagyaráztam az érdeklődőknek, hogy valójában még mindig több iker fogan spontán, mint lombikból – így nem csak válaszoltam, igyekeztem művelni is kicsit az utca emberét. Több, kevesebb sikerrel.

De aztán az ember egy idő után ráun a kérdezősködőkre, és mivel én egyébként barátkozós típus vagyok, igyekeztem oldani az olyan helyzeteket, ahol nem akartam mindent elismételni, de hirtelen a beszélgetést sem akartam lezárni. Így jött az ötlet, hogy egyszerűen kiírom magamra. Mi sem egyszerűbb ennél, nem? Rendeltem egy táskát.

(A képhez nem is fűznék semmit hozzá azon kívül, hogy igazán különlegesek vagytok, hogy még ezt a képet is ki merem ide rakni. Jó lett volna letakarni a fejemet, de azzal vigasztalom magam, hogy majd legközelebb valami jobb képet teszek ki, és akkor legalább látszik a fejlődés…)

Egy dolog maradt le a szatyorról: hogy anyatejesek. Mert erre egyébként ha nem kérdeztek rá, akkor is eldicsekedtem vele :D

 Zsófi mikka

Most melyik melyik?

szerda, 14 március 2018 0 hozzászólás Írta: Hámori-Fábián Zsófia

Tavaszra várva már kezdjük nagyon unni itthon a mindennapokat. A „nagyok” néha ki tudnak borulni a kicsi sírásától, a kicsi ki tud akadni a folyamatos zörgéstől, zenéléstől, kiabálástól, sikítástól, én meg azt unom, hogy az egyetlen megoldás erre, ha laza húsz perc alatt felruházom az egész bagázst és kimegyünk sétálni, majd harminc perc múlva hozom be őket, mert a tócsázások miatt kábé eddig bírja a tutira vízálló, sokezres bakancsuk is. Na. Értitek. Egy kicsit elegünk van már a télből.

Úgyhogy Anya nekidurálta magát, és kitalálta a tutit. Ovikóstoló foglalkozásra fogunk járni az ikrekkel, ahol egyrészt közösségben lesznek, amire még nem volt példa, másrészt én nem leszek velük, ami meg nekem lesz újdonság. Az első terveim között szerepel egy fodrászkodás és egy ruhavásárló körút. Ja, nem nekem. Nekik. Magamnak majd akkor vásárolok, ha sikerült csinire fogynom. Így még több évre sikerül jelentős összegeket megspórolnom a kasszánknak, főleg, ha továbbra is ilyen sikeresen csinálom a fogyókúrát. (Tehetek én róla, hogy az íráshoz is kell egy kis csoki-tuning?)

Sok újdonsággal jár ez a kis váltás, többek között olyan kis kérdések válnak teljesen komollyá, mint hogy hogyan öltöznek fel reggel a fiúk. Mert bizony a foglalkozáson az óvónéniknek meg kell őket különböztetni. Nem öltöztetjük őket ugyanúgy, de még így is lehet őket keverni. Négy hónapos korukban akkora zseni voltam, hogy megalkottam a tökéletes rendszert a rokonok kisegítésében: K – kék – Kende és Z – zöld – Zalán. Még kötni is tudják a névhez a színt. Ettől mindenki el volt ragadtatva anno. De nem készültem csupa zöld és csupa kék felsővel erre az időszakra, így az óvónéniknek most ez nem túl nagy segítség.

 Nemrég szembe jött velem egy poszt az egyik kedvenc Facebook csoportomban. Az anyuka arról panaszkodott, hogy a lányait nem tudják megkülönböztetni a suliban, ezért feliratos pólókat készíttetett nekik: Segítek, Zita vagyok! – Segítek, Panni vagyok! Szuper ötlet, nem? Azon gondolkozom, hogy nekem sem ártana néhány ilyen testvérpólót beszereznem, mert az oviban biztosan jól jön majd az óvónéniknek. Meg akkor már megkönnyíteném a nagyszülők és a tágabb rokonok dolgát is a családi összejöveteleken. Csak ki kellene találni néhány vicces pólós szöveget, hogy feldobjuk a dolgokat, pl Zalán, alá pedig: Kende. „Ne hagyd magad átverni!” Vagy ilyesmi J

Zalán Kende ikrek gyerekruha

Kíííínos

péntek, 02 március 2018 0 hozzászólás Írta: Hámori-Fábián Zsófia

A múltkori témával kapcsolatban eszembe jutott még pár igazán kínos ajándék. El kell ismernem, hogy a férfiaknak nehezebb ajándékot venni, főleg a csökönyösebb fajtának, akinek még hobbija sincs, de hagyjuk is ezt a parttalan témát. Az viszont igazi mellélövés, amikor valakinek nem nehéz ajándékot venni, mégis félresiklik az ajándékozás.

Az egyik ismerősöm például egy időben mindenkinek bontott kozmetikumokat ajándékozott. Igen, ez komoly. Karácsony előtt felhívott, hogy ők most nincsenek jó anyagi helyzetben, és nemrég vett egy nagyon jó, márkás arckrémet, kipróbálta, és tényleg nagyon jó, de csak egy borsónyit használt el belőle, odaadhatja nekem karácsonyra? Még egyszer: Igen, ez komoly. Kerülöm a veszekedést, kitalálhatjátok, hogy természetesen „örültem neki”. A férjemnek itthon pedig elpuffogtam, hogy az kevésbé esne szarul, ha semmit nem adna, minthogy az általa leselejtezett arckrémet sózza rám, és ehhez nekem még jópofát kell vágnom. Eljátszottam a gondolattal, hogy olyan lekvárt adok neki ajándékba utána, amiből egy kanállal megettem, de na… Tudjátok, hülyékkel nem szabad vitatkozni, mert lesüllyedünk a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

 

Úgyhogy elfogadom, amit a sors tartogat számomra, és amikor most felhívott, hogy szülinapom alkalmából hozna nekem egy pár ruhát, ami már nem jó rá és egy-két fülbevalót, mert neki rengeteg van, csak bólogattam. Anyukám szokta mondani, hogy „Ha adsz, adjál!” Ez nálam pl azt jelenti, hogy hiába spórolok a tojással, ha ajándékba sütöm a tortát, belerakom a 10 db tojást, amit a szakácskönyv ír (ha magunknak, jó lesz az héttel is, úgyis nagy tojások). Azért a spórolásnak is vannak határai, és szerintem nem a szeretteinken kell spórolnunk. Mert akkor úgy jártok, mint én az ikrek szülinapi tortáival. Jövőre rendelek…

kíííínos Mikka blog1

De! Örülök! Tényleg!

péntek, 09 február 2018 0 hozzászólás Írta: Hámori-Fábián Zsófia

nagypapa család

Van az a telefonos reklám, amit direkt karácsony után kezdtek játszani és arról szól, hogy ha már a rokonaid nem tudtak normális ajándékot venni neked, lepd meg te saját magad valami szuper dologgal. Őszintén megmondom, mélyen érintett ez a reklám, mert én a másik oldalon vagyok. Rendkívül kreatív ajándékozási tehetségem ellenére van két ember, aki mindig feladja a leckét. Az apám, és – nem meglepő módon – a férjem. Nálunk teljesen beigazolódott, hogy a saját apámat kerestem a leendő férjemben – néha úgy érzem, túl jól sikerült a megfelelő jelölt kiválasztása.

A férjemnek mondjuk nem csak én, a családja sem tud olyan ajándékot adni, aminek őszintén tud örülni. Épp ezért Vele tényleg rengeteg vicces eset történik ilyen téren. Tavaly karácsonykor például a már öt éve szakállt növesztő kisunokájának a Nagyi vett három Old’s Spice aftershavet, azaz borotválkozás utáni arcszeszt. Amikor Peti kibontotta őket, a Nagyi azzal védekezett, hogy stiftet akart neki venni (minden évben így volt eddig), de nem volt nála szemüveg és ezek szerint rossz terméket emelt le a pultról. Azóta tovább ajándékoztuk őket, de ez nem volt könnyű, lévén már majdnem mindenki szakállas a családból, mert így nem kell időt pazarolni a borotválkozásra. Azóta a nagyi is inkább borítékot ad karácsonyra.

Szintén a férjemmel történt meg, hogy egy jó darabig nem hordott papucsot. Amikor beköltöztünk a közös házunkba, kellett egy, mert a padlófűtés miatt szinte mindenhol járólap van, ami nyáron bizony hideg. A családomnak leadtam a tippet, és az egész ajándékozással nem is lett volna semmi gáz, ha nem teszik hozzá, hogy „de nem célzás ám, szerintünk nem vagy papucs!” Szerintetek, mennyit hordja a papucsot?

Apukámnak hasonlóan nehéz jó ajándékot venni. Arra a kérdésre természetesen, hogy mit szeretne, a „semmi” a válasz, de mi évekig kitartóan próbálkoztunk a családdal. Aztán egy karácsonyon megtört a jég. A bátyámék a megbeszélt ajándékokon felül (azt hiszem, akkor Apukám is pont egy papucsot kapott, külön megjegyzés nélkül J) egy kis dobozt is átnyújtottak apukámnak azzal a felkiáltással, hogy ezt az egész család kapja, de a családfő nyissa ki. A benne talált kis cipellőtől mindenkinek könnybe lábadt a szeme, még – dobpörgés – Apukám is meghatódott és őszinte öröm látszott az arcán. Sosem felejtem el. Annyira bevált ez az ajándék, hogy azóta szinte minden évben kapott egy unokát.

gyerekcipő gyerek

Anya tervez... gyerek rendez!

szerda, 31 január 2018 0 hozzászólás Írta: Hámori-Fábián Zsófia

Azt már régóta tudom, hogy a gyerekeink sokat segítenek az önismeretünk fejlesztésében – mióta itt vannak, sokat fejlődtem türelem terén, kreatív vagyok nem-káromkodásban (ebben a legó segített leginkább, mikor este mezítláb megtalált néhány darab. De mostanában úgy érzem, hogy az elfogadást tanítják nekem – nem is ők, hanem a helyzetek.

Nálunk két nagy családi munka/ünnep van vidéken, amikor naptárakat egyeztetve összeül a család és együtt vagyunk. Ez a szüret és a disznótor. A szüret tényleg laza munka – legalábbis nekünk, nőknek csak szőlőszedés és főzés van, ez igazán laza a disznótorhoz képest. A disznótor télen van, nagy hidegben, hogy maguktól szépen kihűljenek a húsok, mi meg fagyoskodjunk, szétroncsoljuk a kezünket a forró vizes mosogatással a téli hidegben az udvaron. Na, igen, jól érzitek, ez utóbbi szokott lenni az én feladatom, és nagyon nem vicces. Mégis az egyik legjobb élmény így felnőtt fejjel is a közös munka, hogy mindenkinek megvan a feladata a családban és megtermeljük magunknak egy időre a húst, kolbászt, sonkát, hurkát.

Idén sajnos kimaradunk ebből a mókából. Pontosabban csak a gyerekek és én, mert be kell látnom, három gyerekkel már nem lenne vicces a disznótor, ahol a férfiak nagykésekkel dobálóznak pár pálinka után, és fél szemmel mindenki a macskát lesi, nehogy megkóstolja a finomságokat. A gyerekekre már kéne legalább egy plusz ember, de akkor a munka nem halad. Úgyhogy leküldtem Férjet, persze már péntek reggel, én pedig itthon maradtam három gyerekkel. Na. Azért érzitek ennek a súlyát, ugye? Péntek este beszéltünk Anyukámmal telefonon, aszondja, ne aggódjak, otthon minden rendben, szépen haladnak az előkészületekkel, még beszélgetni is volt idejük. Magamban jót röhögtem, egyáltalán nem aggódom azon, hogy hogy állnak lent a munkával. Magamért sokkal inkább… Nekem a három gyerek egy hétvégére még mindig durvábban hat, mint a disznótor.

Mondanom sem kell, igyekeztem azért levédeni magam, és titkon még egy kicsit örültem is a szabad hétvégének. Az egyik legjobb barátnőm pénteken nálam aludt, szombat délután egy másik barátném jött kávézni. Valamilyen csoda folytán délután mindhárom gyerek egyszerre aludt másfél órát (az ikrek valójában kettőt), így tudtunk nyugodtan beszélgetni, és utána a gyerekekkel is játszottunk. Este beugrott Apósom fürdetni, vasárnap délelőttre pedig egy másik barátnőmmel és a kisfiával találkoztunk volna. Ez volt a terv.

De sajnos lebetegedtek. Mondanom sem kell, mekkora csalódás – ráadásul már másodszor. Egy anyának biztosan nem kell magyaráznom az érzést, amikor nagyon vársz valamit, de nem jön össze, mert lebetegedett a gyerek. Mérges vagy a világra, a betegségre, egy kicsit a gyerekre is, de ez csak átsuhan a fejeden, mert aztán ránézel és megsajnálod a láztól csillogó szemeket. Én persze a másik oldalon ránéztem a kicsit taknyoló gyerekeimre, és azt gondoltam, nem, a vasárnap délelőtt már nem fog menni, kell valami program, mert megzápulok itthon. Legtöbbször nem is nekik kell a program, hanem nekem kell, hogy pörgessen valami, és ne ugyanazokat az utakat rójuk hatvanadjára a héten.

Leszerveztem az Apósomat szombat este gyorsan, hogy akkor másnapra jöjjön át és foglalkozzon kicsit az unokáival, én meg elmegyek a legkissebbel vásárolni. Vasárnap reggel hívom nagy lelkesen, hogy akkor jöhet tízre, mindenki egészséges és rendben van – és persze Ő sajnos belázasodott éjszaka. Úgyhogy szervezés ide vagy oda, csak egyedül maradtam délelőttre. Még az a mák, hogy mielőtt teljes letargiába estem volna, felhúztam a redőnyt. És láss csodát, gyönyörű hótakaró van kint! A hóember és a szánkó megmenti a délelőttöt, már csak az kellene, hogy Regő is kedvesen átaludja a délelőtti programot. Egyelőre a hóeséstől úgy tűnik, álomkóros lett. Végre.

 

És ekkor újult energiával nekivágtunk a vasárnap délelőttnek. A hó segített túllendülni és elfogadni a helyzetet – egy újabb délelőtt egyedül a három gyerekkel. Egyébként határozottan ellustultam. Regő születése előtt minden nap egyedül voltam az ikrekkel, most meg már kivagyok, ha öt napon keresztül én szórakoztatom őket. Az elfogadást még magasabb szintre emeltem, amikor este várt egy sms a bébiszittertől: Kidőlt az influenzától, nem tud jönni. Szóval edzésben vagyok, mind elfogadás, mind gyerek-szórakoztatás terén… (Na de 

milyen hóembert építettem már! :D)

ember tervez mikka

Különbségek márpedig vannak

szerda, 31 január 2018 0 hozzászólás Írta: Hámori-Fábián Zsófia

Azt már régóta tudjuk, hogy a férfiak a Marsról, a nők a Vénuszról jöttek. De hogy ez a gyereknevelés során hatványozódik, arról szerintem nem sokat sejtünk a házasság előtt. Mert amikor még csak azért veszekszel a férjeddel, hogy ne hagyja szét a ruhadarabjait a lakásban, és ne az út közepén hagyja a papucsát, hogy lehetőleg ne ess el benne a reggeli kávé előtti félkómás állapotodban, addig tűrhetőnek tűnik a helyzet.

Szerintem sokan beleestünk abba a hibába, hogy néhány idegesítő szokását elviseltük a párunknak, hiszen nem nagy dolog lehajtani a WC ülőkét, félrerakni a papucsot, vagy berakni a tányért a mosogatóba, ha már a kedves nem tudja ezeket megtanulni. De ha van két-három gyerek! Akkor ezek igazán idegesítő szokásoknak bizonyulnak, ami hirtelen nagyon zavarni kezd, mert már nem csak Apa papucsát rakosgatod, hanem a rengeteg gyerekcuccot, játékokat, mindenféle gyereknevelési kelléket, és a nap végén pont nem tudsz viccet csinálni Apa dohányzóasztalon felejtett zoknijából. Nem, akkor ez valahogy már nem megy, bármennyire is próbálja ő megmagyarázni, hogy azért nincsenek poloskák a lakásban, mert az ő zoknija elűzi őket.

Aztán megszületnek a gyerekek, és kiderül, hogy míg mi nők megkomolyodunk, van, ami nem változik. Amikor egész nap azt hajtogatom a gyerekeknek, hogy nem dobáljuk a játékokat, nem sétálgatunk a játékokon, és már a sarokban is lehúztak 5-5 percet büntetésből, megjön Apa és leül játszani velük, az első húzása pedig: „Nézzétek fiúk, a traktor lerombolja a legó garázst!” – és különböző hangeffektusokkal kísérve többször is áttolja a traktort a legó darabokon. Ugye? Ilyenkor már kommentálni sem tudok.

A másik kedvenc Apa-húzásom, amikor mondjuk sáros lábbal végig trappolnak az előszobán a fürdőig, és Apa jó szülőhöz méltóan leszidja őket: „Fiúk, ne menjetek be, mert anya mérges lesz!” Nyilván, azért tiltunk valamit, mert anya mérges lesz, nem azért, mert mondjuk koszos lesz a padló és valakinek – jaj, bocsánat, Anyának – fel kell törölnie. Bezzeg én igyekszem kikerülni azt a mondatot, hogy „Majd kikaptok, ha Apátok hazaér!”.

A férfiak érdekes módon a gyerekek megszületése után képesek egészen hajmeresztő új szokásokat felvenni. Például biztosan nektek is feltűnt, hogy az anyák akkor mennek mosdóba, ha van idejük, nem akkor, amikor kedvük van hozzá. Az apák meg akkor mennek, amikor akarnak, és minimum fél óra az ott töltött idő. Mikor reggel kikecmeregnek az ágyból, miután te lefőzted a kávét, megsütötted a villám gyors kakaóscsigát és az ebéd felét is megfőzted már, azt gondolod, hogy egy kicsit átveszi a gyerekeket, megpihenhetsz. De Apa kijelenti, hogy ő most elmegy a mosdóba. Nyelsz egyet, és lemondóan nézed, hogyan viszi be magával a telefonját, a laptopot és a tabletet is. Ebből sem lesz meleg kávézás, hétvége ide vagy oda.

De, hogy ne csak sablonos férfi-női különbségekről írjak, hangsúlyozom, hogy van, amiben mi szerepet cseréltünk. Kettőnk közül például én vagyok az, aki inkább hagyom a fiúkat szabadon mozogni – vagy hogyan is fogalmazzam szépen. Felengedem őket a legnagyobb mászókára, és nem ugrom utánuk egyből, csak ha látom, hogy valami nem klappol. A férjem viszont paragép a játszón, mindig a fiúk nyomában van és biztosítja őket. Ettől én mondjuk ideges leszek, hagyjuk azokat a szegény gyerekeket játszani – mert valljuk be, nyugodtan nem tudnak, ha valaki állandóan a nyomukban van: Kende, vigyázz, nagyot lépj a létrán! Zalán, az ott a homokozó, ne menj bele motorral, mert elakadsz! (Na jó, a homokozóba én sem engedem be őket járművel, de inkább a többi gyerek testi épsége miatt.)

 

Sok különbség van, de hiszem, hogy a gyerekeinknek az a jó, ha mindketten itt vagyunk és ezt a sokszínűséget tanulják a családban. Biztosan tovább is visznek belőle néhány klasszikus hibát, de úgy kerek az élet, hogy ha meghallják, hogy az apjuk nyitja az ajtót délután a munkából hazaérve, sikongatva rohannak felé. Ilyen szeretet láttán néha még azt is elfelejtem, hogy leszidjam, mert megint bejött a sáros cipőjével…

Karácsony után

hétfő, 01 január 2018 0 hozzászólás Írta: Hámori-Fábián Zsófia

Az újévi fogadalmaimon gondolkozva a szokásos „lefogyok-többet-mozgok-egészségesebben-étkezem” körökön túl most azt is megfogadtam, hogy jövőre más lesz a karácsony. Nem olyan zizis, mint az idei – pedig fejlődtünk ám! J Lássuk csak, honnan hova jutottunk:

Tavaly az udvarban túl nagyra nőtt fenyőfát fejeztük le, ebből lett a karácsonyfánk. A fiúk délutáni alvásakor kezdte volna befaragni a fát a férjem, mikor észrevette, hogy a mi kis vékony karácsonyfa tartónk kevés lesz a jó vastag törzsű, hatalmas fához. Az ünnepi ebéd előtt három órával tehát – amire természetesen a férjem teljes családja hivatalos volt és én főztem -, Peti karácsonyfa tartóért rohant a Bauhausba, majd a Praktikerbe, végül a nagymamához. Karácsonyfa tartó végül nem lett, ellenben elhozta a stihl fűrészt, amivel megpróbálta mégis befaragni a fát. Végül két órás fa állítgatás, kikötés és tanakodás után, amikor én már nagyon ideges voltam, hogy bármikor itt lehetnek a vendégek, nekünk meg nemhogy feldíszítve nincs a fánk, még csak nem is áll meg, a lefejezett fenyőfa tetejét tovább csonkítottuk, és lett egy kevésbé szép, ám már kezelhető magasságú fánk.

Bár idén egy nappal korábban lett csak fa, ellenben kényelmesen, időben díszíthettem fel J. Az is igaz, hogy idén nem mi láttuk vendégül az egész családot, így volt időnk a főzés helyett minden mással foglalkozni. Például a délutáni alvás alatt még gyorsan összerakni a parkolóházat, amit dobozban nem lett volna élmény odaadni a fiúknak és megjavítani a parkolóház lifjtjét, ami már összerakáskor eltört (ennyit a tartósságáról...), illetve felöltözni, sminkelni és leszedni a szárítót, hogy karácsonykor mégse kerülgessük a lakásban a két napja megszáradt ruhákat.

karacsonyi baba mikka

De még így is, hogy idén pöpecül teljesítettünk (ezt este nagy vállveregetések közepette állapítottuk meg a férjemmel), túlhajtottuk magunkat. De nem is akárhogy! Abban a hitben voltam három nappal ezelőttig, hogy én idén nem vittem túlzásba a karácsonyt, csak egy kis süteménysütéssel  foglalkoztam, igaz abból négyfélét, meg három püspökkenyeret, meg egy kuglófot, meg egy tortát készítettem, és a nagy családi ebédre a köreteket vittem. Ez igazán nem sok – gondoltam én. De így, az ünnepek után kikészülten, fáradtan, azzal a tudattal neki ugrani a hétköznapoknak, hogy vége a karácsonynak, már korántsem érzem úgy, hogy jó volt így az ünnepre készülődni. Pláne, hogy így az ünnepek végére majdnem lenulláztam magam tejügyileg, márpedig a szoptatás most eléggé szívügyem. (De erről majd máskor).

Még mindig jól jártam, mert legalább olyan irreális elvárásokat nem támasztottam magamnak, amik tényleg teljesen feleslegesek. Mint az az anyuka, aki a Facebookon sírta el csoporttársainknak azt a bánatát, hogy gyermekei szenteste a négy (azaz 4!) fogásos vacsorából semmit sem kóstoltak meg, így a férje este nyolckor keresett egy éjjelnappalit és vett pár virslit. Így már nem is érzem annyira gáznak, hogy én bedobtam egy adag hasábot és halrudacskát a sütőbe és azt táltaltam vacsora gyanánt a családnak. Ráérek majd akkor négyfogásos vacsikat készíteni, amikor három kamaszfiam lesz... Hajjajjj...

Úgyhogy csajok, vigyázzunk magunkra! Mert most, hogy a hasfájós nyolc hetesemet ringatom, alkoholmentes sört vedelek a tejtermeléshez, egy kézzel gépelek és közben várom a férjem hívását, aki az ügyeleten  ül az egyik ikremmel 39 fokos lázzal, eszembe jut bölcs sógornőm tanácsa: „Sose merítsd le magad, mert bármikor beüthet a krach. Vagy az ötöslottó, de annak kissebb az esélye, főleg, ha nem lottózol.”

Gyermekek és állatok

csütörtök, 18 január 2018 0 hozzászólás Írta: Sztorka Via

Az állattartás kérdésére a válaszom egyértelmű igen!

Mondjuk én eleve állatimádó mutáns génnel jöttem a világra, darázstól az oroszlánig mindent fogdoztam már, de a fiamon tapasztalom, hogy nem mindenki születik ezzel a mutációval.Viszont  akik állatok közelében nőnek fel olyan pluszt kapnak, amitől a saját életük is könnyebb lesz, és mások számára is értékes személyekké válhatnak.Akkor ki is fejteném, mire gondolok.

Önzetlen szeretet: Egy állat mindig imádni fog, és maximálisan odafigyel rád. Nincs az a szülő, szuperanya, szerelmes társ, akinek ennyire te vagy a mindene, mert ha így lenne, az már nem a te érdekeidet szolgálná, hiszen egy embernek több területen kell helytállnia, mint egy háziállatnak.Jó, jó , egy háziállatnak is lehet feladata, de általában azok is az ember szolgálatával kapcsolatos tevékenységek.

Tapasztalni egy állat túláradó szeretetét, és önzetlenségét egygyermekből biztosan a viszonzás igényét váltja ki, az adni tudás örömének megtapasztalása pedig jobb emberré tesz. Karácsonykor ezt mind tapasztalhatjuk, de ehhez nem is feltétlenül kell ünnep.

Empátia: Az állatok empatikusak. Velünk sírnak, velünk örülnek, anélkül, hogy szavakkal el tudnánk nekik magyarázni érzelmi hullámvölgyeink okát, valamint empátiát váltanak ki. Az empatikus ember pedig a jövő záloga. Társas lények vagyunk, alkalmazkodnunk kell egymáshoz, csak akkor leszünk boldog emberek. Ha pedig mások fájdalmát képesek vagyunk átérezni, nem tudunk ártani nekik.Empatikus embergyerekek nevelésével sokat tehetünk azért, hogy a Földünk még jobb hely legyen, és ne tegyük tönkre, ne pusztítsuk el egymást.

Idealistának tűnhet a gondolkodásom. De így az ünnepek felé mégis azt mondom, gondoljunk csak bele, valóban az egymásra való odafigyelés a nonszensz, nem pedig az emberi gonoszság?

Felelősség: Egy állat tartása rengeteg felelősséggel jár. Szinte teljesen ránk vannak utalva, különben előbb-utóbb elpusztulnának. A háziállatok ritkán élnek meg hosszú életet emberi gondoskodás híján. Ha ezt a gyerekeink megtapasztalják, belátják, a felelős gondolkodásra nyitottá válnak, sokkal könnyebb életük lesz, és a társadalom számára is hasznos, de legalább kárt nem okozó felnőttekké válhatnak.

És akkor még sokmindenről nem beszéltem, érdekes figyelni az állatokat, a cseperedésüket, kellemes simogatni  puha bundájukat, szórakoztató játszani velük, így aztán unatkozni sem lehet mellettük. 

 gyerekek allatok mikka

Ha tél, akkor öltözködés

hétfő, 11 december 2017 0 hozzászólás Írta: Hámori-Fábián Zsófia

gyerek teli ruhabanNagyon szeretem a decembert, a sok fényt, az adventi várakozást és magát a karácsonyt is. Azt, hogy ilyenkor büntetlenül süthetem és ehetem a süteményeket töménytelen mennyiségben, és hogy senki nem szól be, ha már október végén karácsonyi dalokat dudorászva csomagolni kezdem az első ajándékokat – nyilván azért nem kapok megjegyzést, mert erre már nincsenek szavak J

Újabban azonban vesztett népszerűségéből számomra ez a hónap, ugyanis most már nincs mese, fel kell öltöztetni a gyerekeket, ha ki akarunk menni. Most biztosan sokan sóhajtanak velem együtt anyuka társaim közül, mert ez ilyenkor, decemberben, nem kis feladat. Nézzük, hogy is néz ki ez nálunk. Kezdjük azzal, hogy a reggeli pizsamából át kell öltözniük a benti ruhákba. Zalánnak sikerült egy olyan szuperszónikus, űrhajós plüss rugit vennem, amitől nagyon nehezen válik meg minden reggel. Mondjuk, egy olyan rugiban én is szívesen tölteném a napot.

Ilyenkor jön a „menő manó” szöveg: „Nézd, milyen szuper oroszlán van a harisnyán, gyere, vegyük fel.” Ez reggelente simán beválik, és új értelmet nyert számomra a mintás felső. Mondtam is a férjemnek, hogy mostantól csak olyan ruhadarabokat vehetünk, amint traktor, motor, autó, vagy valamilyen állat van. Minden más kilőve.

Miután sikerült felvennünk a bodyra a harisnyát és a hosszúujjú felsőt, játszunk bent egy kicsit, majd valaki kitalálja, hogy menjünk ki sétálni. Eddig ez nagyon gyakran úgy történt, hogy a fiúk már jóval a sétaidőnk kezdete előtt odafutottak a bejárati ajtóhoz és mutogattak rá. Én meg feladtam rájuk egy szandit, vagy épp hogy levettem róluk, és már mehettek is az udvarra. Most viszont, általában én próbálok valami szuper dolgot kitalálni, hogy miért is lenne jó kimenni. Mondjuk, mert jön a kukásautó. Vagy mert Apa nemsokára hazaér, és ha kint vagyunk, a fiúk beülhetnek egy kicsit az ölébe és nyomogathatják az indexet. Ilyen indokokban rendkívül kreatív tudok lenni, a múltkor a Mikulást kerestük veszettül az égen.

A neheze azonban akkor jön, amikor rájönnek, hogy nem csak kimegyünk, de fel is kell öltöznünk. Abban a pillanatban futnának vissza a nappaliba, ha el nem kapnám őket még időben. Leülök a földre, mert ehhez már biztonságos terep kell, ott kezdem el feladni rájuk a nadrágot. Aztán az anorák alját, majd a bakancsokat. Utána a pulcsit, majd a nyaktyűt, végül feladom az overál felső részét is, és befejezésül jön a sapka. Ilyenkorra már béke van, de vagy beígértem egy csokit, vagy nasit az udvaron, esetleg egy szelet almával tömtem be a szájukat, hogy kicsit csönd legyen öltözködés közben. Nyilván nem, de bármennyire is gyors vagyok, az öt perces folyamatos ordítást sztereóban nehezen tolerálom már.

Ha kint vagyunk, már minden rendben. Csak az a húsz perces öltözködési mizéria ne lenne! És biztos vagyok benne, hogy a fiúk is pont annyira utálják, mint én, és pont annyira szeretnek utána kint lenni, mint én. De már csak két és fél hónap, és itt a március. Remélem, hogy legalább az overált el tudjuk majd hagyni néha. Addig viszont küzdünk és öltözünk rendületlenül.

1. oldal / 2
100% magyar
Számunkra rendkívül fontos, hogy amit előállítunk az 100%-ig magyar gyártású legyen. Ugyan mi már 30 éve foglalkozunk gyerekruha gyártással, és sokszor választhattuk volna a könnyebb utat, hogy elkezdünk külföldi termékekkel kereskedni, de nem tettük, mert az nem a mi stílusunk.

logo bottom

Mikka Kft
KIS- & NAGYKERESKEDÉS
1162, Budapest János u. 129.
GPS koordináta: 47.528299, 19.167365

Nyitvatartás